Özellikle sosyal demokrat parti mensuplarına partilerinin politikasındabazı olumlu değişiklikler yapılsa da, partililerin özellikle entel takımına, her şeyi ben bilirim anlayışında olanlara bunu benimsetmek mümkün değil.

CHP’de Tüzük Kurultayı ile yapılan değişikliğin partilerine hiçbir yarar sağlamayacağını “eski hamam eski tas devam edeceğinde” ısrarlılar.

Her zaman olduğu gibi sorunu tüm yanı ile değerlendirip bardağın dolu yanına bakan yok.

Onlara göre sorunlar koşullar dikkate alınmadan siyah beyaz gibi iki kutuplu olarak görülüyor.Bunların ararenkleri yok .Böyle olunca partide yapılan reformlar tümüyle yok sayılıyor.

Ülkemizde sosyal demokratların halk arasındaki gücünü, bu oranla iktidar olmanın zorluklarını hesap eden yok.

İktidarla sürekli kavga etmenin tek çözüm yolu olduğu görüşündeler, Parti politikasını benimsemeyen  kitleleri kazanmak için daha farklı bir siyaset izleyen Genel Başkan Özgür Özel ’in bu konuda yanlış yaptığında fikir birliği etmişler.

Bu anlayış  “Küçük olsun bizden olsun” anlayışı ile hareket ederek bir anlamda partilerinin benimsenen politikasına tavır aldıkları anlamına gelmiyor mu.? Tüzük kurultayında yapıla değişikliklerin hiçbir yararı olmadığını savunmak ne kadar gerçekçi.

Bu tek yönlü anlayış yıllardır CHP’nin olduğu yerde kalmasını gelişmemesine neden olan bir sekter anlayış.     

İktidarı hedefleyen CHP  bu anlayışı terk etmesi gerekir. Bu amaçla partiye oy vermeyip uzak duran kitlelerin oyunu alma yolunu seçmeleri zorunlu hale gelmiştir.

 Parti ilkelerinden ödün vermeden bu politikanın izlenmesi halinde CHP’ye iktidar yolu açılır. Yoksa eskiden olduğu gibi yan desteklerle sağlanan iktidar ile bir yere varılmaz. Parti mensuplarının da bu anlayışla hareket ederekpartilerini diğer kitleleri de kucaklamasına katkı yapmaları gerekmez mi.? Aksi halde iktidar olmaları hayalden öte gidemez.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.