Bahar Dadaloğlu’nun şiirleri

B. Dadaloğlu 1930 yılında dünyaya gelir. Pazarören’e bağlı Alagazili  Küyünde dünyaya gözlerini açar. O bir Köy Enstitüsü çıkışlı. 1949 yılında  Enstitüyü bitirerek öğretmen olur.

Nebi Dadaloğlu’nun eşidir. O da aynı okulda okur. 29 yıl öğretmenlik yaparlar. 2012 Yılında eşini Edirne’de toprağa verir. Çünkü o yıllarda tam 12 yıl Edirne’de yaşarlar.

Komşumuz oldular bu süre içinde. Tanıştık, görüştük…

Kitabının arka kapağındaki yazının son bölümünde şu saptama yer almış:

 “Türlü acılara ve baskılara rağmen,, düşmana inat, ayakta kalabilmiş bir Anadolu insanının şiirlerini  sizlere sıunmaktan onur duyuyor.”

Kitabını  Pazarören’de öğrenciyken çektirdiği ve sakladığı resimlerden bazılarını kitabına almış. Her fotoğraflar o yılların  canlı tanıkları gibi… O yaşamın belgeleri sanki. Bahar ana öyle sanıyorum ki; çocukluk yılların unutamıyor ve özlüyor o geri dönmeyen o günleri, yılları.

 “Ağaca elimi verdim/Kadir Göle çekti resim/Ne güzel zeybek oynardım/Küçük Bahar sen nerdesin?..”

O vurdulu kırdılı günlerde öğlunu yitirmenin acısını yüreğinde taşıyarak yaşar artık. Bu dayanılmaz acıyı hiç unutmaz ve yazdığı şiirlerle yarna, yarınlara aktarmak için uğraş verir. Bu yapıt bir acıların dizelere dökülmesiyle  yarınlara kalacaktır. Duyguları ve dizeleri kendine özgü anlatımıyla şiirleştirir.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.